Vegetarisk og vegansk kosthold har fått økt interesse den siste tiden. Derfor har vi oppdatert vårt undervisningsmateriell for helsepersonell og laget en kortliste for pasienter om vegetarisk og vegansk kosthold ved høyt kolesterol eller høye triglyserider.

NKT for FH
Undervisningsmateriell for helsepersonell

NKT for FH og Lipidklinikken har tidligere laget et undervisningsmateriell for kliniske ernæringsfysiologer og annet helsepersonell om kostholdsråd ved høye blodlipider. Dette materiellet er nå oppdatert med informasjon om vegetarisk og vegansk kosthold. Her finnes tips til type matvarer, oppskrifter og hva man bør tenke på ved et vegetarisk eller vegansk kosthold ved høye blodlipider. Trykk på bildet til høyre for å åpne undervisningsmateriellet. Du finner også dette og mer informasjonsmateriell for helsepersonell på denne siden.

NKT for FH
Informasjonsbrosjyre til pasienter og pårørende

Vi har også laget et kort informasjonsark til pasienter om vegetarisk og vegansk kosthold, som er laget som en oppsummering av informasjonen i undervisningsmateriellet. Trykk på bildet til høyre for å åpne informasjonsarket. Du kan også bestille en trykket versjon og annet informasjonsmateriell for pasienter og pårørende på denne siden.